Termeni si conditii

 1. DEFINITII SI TERMENI GENERALI

 

Ronavi.ro – este denumirea comerciala a S.C. GENESYS PRO TECH S.R.L., persoana juridica, romana, cu sediul social in Bistrita, strada Aleea Greuceanu nr.7 sc. A, avand numar de ordine in Registrul Comertului J06/510/2017 si cod unic de inregistrare fiscala 37604537

Vanzator – ronavi.ro

Cumparator –orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre ronavi.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre ronavi.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Nume utilizator – pseudonim prin care un anumit utilizator/client/cumparator asociat informatiilor din site ale utilizatorului/clientului/cumparatorului.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator/ utilizator si istoricul cumparatorului in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor si serviciilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Cosul meu – sectiune din cont care permite clientului/ cumparatorului/ utilizatorului sa adauge bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, cumparatorul/utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web https://www.ronavi.ro si toate subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut – reprezinta:

– toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;

– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Recenzie – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui bun, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator/ client/ cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna recenziei scris de catre utilizator/client/cumparator asupra unui bun.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei recenzii sau a unui alt comentariu.

Cupon (Voucher) – beneficiu acordat de catre vanzator cumparatorului/ clientului/ utilizatorului la plata bunurilor si serviciilor comandate. Codurile promotionale oferta un beneficiu sub forma de redurecere procentuala din totalul sumei de plata, reducere cu valoare fixa din totalul sumei de plata sau acorda livrare gratuita comenzii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunuri si servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre ronavi.ro, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea trimisa de catre vanzator cumparatorului/ clientului/ utilizatorului dupa efectuarea comenzii are rol exclusiv de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator a bunurilor comandate in site. Respectiv, in cazul in care bunurile comandate se vor livra in momente diferite, in momentul primirii de catre cumparator a ultimului bun din comanda sa.

 

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator/cumparator.

3.2. ronavi.ro poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.3. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.4. In cazul platilor online vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator cum ar fi comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON sau orice alt tip de comision. Responsabilitatea acestora este exlusiv a cumparatorului.

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea comenzii, de exemplu livrarea bunurilor, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 

5.1. Niciunui tert nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea sau transferul, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, sau includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de ronavi.ro. De asemenea este interzisa includerea oricarui continut in afara site-ului si indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ronavi.ro asupra continutului.

5.2. Orice continut la care obtine acces un tert prin orice mijloc, se afla sub incidenta Termenilor si Conditiilor si legilor romane in vigoare in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre ronavi.ro si respectivul tert.

5.3. Clientul/cumparatorul/utilizatorul poate copia si utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale.

5.4. In cazul in care ronavi.ro confera printr-un acord scris unui tert dreptul de a utiliza un anumit continut, acest drept se aplica numai asupra acelui continut definit in acord, numai pe perioada existentei acordului si a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.

5.5. Niciun continut transmis catre un tert, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau intrat in posesia unui tert prin orice fel nu constituie o obligatie contractuala din partea ronavi.ro fata de respectivul continut si tert.

5.6. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. COMANDA BUNURILOR

 

6.1. Oricarui client/ cumparator/ utilizator ii este permisa comanda pe site. Comanda nefinalizata nu atrage dupa sine inregistrarea ei, implicit nici rezervarea bunului/serviciului.

6.2. Prin finalizarea comenzii clientul/ cumparatorul/ utilizatorul garanteaza ca toate informatiile pe care acesta le-a transmit in vedea procesarii comenzii sunt corecte si complete in momentul in care comanda a fost plasata.

6.3. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre client/ cumparator/ utilizator, in urma unei notificari prealabile, fara nicio obligatie ulterioara a oricarei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.3.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ronavi.ro;

6.3.3. datele furnizate de catre client/cumparator/utilizator sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4. Disponibilitatea unui bun va fi afisata in site astfel:

 • “in stoc” – pentru produsele care se afla in stoc si pot fi livrate imediat.
 • “revine in curand” – pentru bunurile care nu se afla in stoc in momentul comenzii.

 

 1. RETURNAREA BUNURILOR

 

7.1 Clientul/cumparatorul/utilizatorul are dreptul de a denunta in termen de 14 zile calendaristice contractul, fara invocarea vreunui motiv. In cazul denuntarii, clientul/ cumparatorul/ utilizatorul va avea de suportat costul livrarii comenzii, costul de returnare a bunurilor catre vanzator si comisioanele bancare aferente tranzactiei sale. Conform legislatiei romane aflate in vigoare, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la momentul in care clientul/ cumparatorul/ utilizatorul receptioneaza bunul, sau receptioneaza ultimul bun din cadrul aceleasi comenzi, in cazul in care o comanda este livrata in mai multe colete.

7.2 In cazul in care cumparatorul/ clientul/ utilizatorul doreste sa se retraga din contract, acesta este obligat sa notifice ronavi.ro prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre ronavi.ro sau prin completarea acestui formular.

7.3 In cazul retragerii din contract, clientul/ cumparatorul/ utilizatorul va returna catre vanzator toate bunurile care i-au fost livrate, inclusiv eventualele cadouri.

7.4 Suma va fi returnata cumparatorului/ clientului/ utilizatorului dupa cum urmeaza:

7.4.1 pentru Comenzile achitate cu card online se va restitui in contul din care a fost efectuata plata in termen de 14 zile.

7.4.2 pentru Comenzile achitate prin ordin de plata sau ramburs se va restitui prin virament bancar in contul mentionat de client/cumparator/utilizator in termen de 14 zile

7.5 Dreptul de retur nu este aplicabil produselor sigilate, care au fost desigilate de catre cumparator/ client/ utilizator sau a celor cu ambalajul deteriorat. Acestea pot reprezenta un risc dupa desigilare pentru sanatatea oricarui alt consumator.

 

 1. CONFIDENTIALITATE

 

8.1. ronavi.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati conform Regulamentului general privind protecția datelor.

 

 1. COMUNICARI COMERCIALE

 

9.1. Cumparatorul/utilizatorul/clientul va acorda expres consimtamantul sau vanzatorului pentru comunicari comerciale. Cumparatorul/utilizatorul/clientul isi poate retrage in orice moment consimtamantul acordat vanzatorului pentru a-i fi livrate comunicari comerciale de orice tip.

9.2. Vanzatorul va transmite cumparatorului/utilizatorului urmatoarele tipuri de comunicari comerciale:

– recomandari de bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea Cosul meu;

– modificarea pretului Bunurilor Favorite/ recomandari de bunuri similare celor adaugate in sectiunea Favorite;

– modificarea stocului bunurilor adaugate in sectiunea Favorite.

Acestea vor fi transmise doar in cazul in care cumparatorul/ utilizatorul si-a exprimat in mod explicit consimtamantul in acest sens.

9.3. Clientul/Utilizatorul isi poare retrage consimtamantul acordat vanzatorului cu privire la comunicarile comerciale, in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la ronavi.ro sau prin contactarea ronavi.ro in acest sens.

 

 1. FACTURARE SI PLATA 

 

10.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate pe site sunt exprimate in RON si nu includ T.V.A. conform legislatiei romane in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda.

10.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de ronavi.ro in format tiparit si in format electronic.

10.4. Pentru generarea corecta a facturii de catre vanzator, cumparatorul/ clientul/ utilizatorul are obligatia de a-si mentine datele din sectiunea contul meu actualizare in orice moment.

10.5 In momentul plasarii unei comenzi clientului/cumparatorului ii sunt puse la dispozitie urmatoarele optiuni de plata:

10.5.1 Plata prin virament bancar in contul SC GENESYS PRO TECH SRL in contul:

Nume: SC GENESYS PRO TECH SRL

CUI: 37004537

ORC: J06/510/2017

Cont bancar/ IBAN  lei: RO52BTRLRONCRT0396722901

Bancă: BANCA TRANSILVANIA

10.5.2 Ramburs/plata in numerar la livrare. Pentru aceasta optiune utilizatorul/ cumparatorul trebuie sa achite suplimentar (pe langa valoarea bunurilor si serviciilor comandate) curierului agreat de catre ronavi.ro, in speta Urgent Cargus S.A contravaloarea serviciului de plata prin ramburs in valoare de 8 RON, T.V.A. inclus.

Plata in numerar se face direct catre persoana care livreaza coletul (curierul), integral, in momentul receptiei.

10.5.3. On-line – prin Card (debit/credit) VISA sau MasterCard. Transactiile cu cardul pe site-ul ronavi.ro sunt procesate prin intermediul firmei agreate de catre ronavi.ro

10.6 Datele cardului de plata ale utilizatorului/ cumparatorului/ clientului nu vor fi accesibile ronavi.ro si nici nu vor fi stocate de catre ronavi.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site.

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

 

11.1 Livrarea prin curier

11.1.1 Livrarea produselor comandate se face doar pe teritoriul Romaniei prin intermediul unei firme specializate de curierat rapid, in aria de acoperire a acestuia, in speta, FanCurier  Urgent Cargus (Urgent Cargus S.A).

11.1.2 Produsele vor fi ambalate si protejate corespunzator pentru siguranta transportului.

11.1.3. Termenul de livrare este cuprins intre 1 (o zi) si 3 (trei zile) lucratoare.

11.1.4 Inainte de livrarea produselor vanzatorul isi rezerva dreptul de a contacta cumparatorul/ utilizatorul/ clientul pentru confirmarea comenzii plasate.

11.1.5  Cumparatorul/ utilizatorul/ clientul are obligatia sa verifice starea coletului in prezenta reprezentantului firmei de curierat, iar in cazul in care coletul ajunge deteriorat, acest fapt trebuie mentionat in formularul de transport si astfel se poate refuza primirea acestuia. In acest caz va rugam sa luati legatura cu reprezentantii vanzatorului telefonic sau prin e-mail.

Semnatura de primire si receptia produsului reprezinta acceptul clientului cu privire la starea produsului, acesta fiind considerat livrat in stare buna. In acest caz, orice reclamatie ulterioara este considerata nula.

11.1.6 Costul de livrare este de 19 RON, TVA inclus, pentru comenzi cu valoare finala sub 150,00 RON, TVA inclus. Pentru comenzi cu o valoare finala de minimum 150,00 RON, TVA inclus, transportul este gratuit.

In cazul in care se utilizeaza un cod promotional, pentru a putea beneficia de transport gratuit, valoarea finala a cosului de cumparaturi, dupa aplicarea codului promotional trebuie sa fie mai mare de 150,00 RON TVA inclus.

11.2 Ridicarea personala de la punctul de colectare.

11.2.1  Cumparatorul/ utilizatorul/ clientul are posibilitatea de a ridica produsele comandate de la punctul nostru de colectare in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data plasarii comenzii in cazul platii cu cardul, respectiv 5 (cinci) zile de la data confirmatii viramentului bancar. In cazul in care bunurile nu sunt ridicate in termenul mentionat comanda se considera anulata.

11.2.2 Adresa punctului de colectare este: Bistrita, str.Andrei Muresanu bloc 10.

11.2.3 Nu se va percepe niciun cost de livrare in cazul in care clientul opteaza pentru ridicarea persoanala a produselor din punctul nostru de colectare.

11.2.4 In cazul in care clientul/ cumparatorul/ utilizatorul opteaza pentru ridicarea bunurilor de la punctul de colectare, plata bunurilor se va putea efectua exclusiv prin virament bancar sau online cu cardul.

 

 1. GARANTII

 

13.1. Toate bunurile comercializate de catre ronavi.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei romane in vigoare.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

 

14.1. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata de la vanzator la cumparator/ client/ utilizator la momentul livrarii, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda.

 

 1. RASPUNDERE

 

15.1. Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

15.2 Imaginile bunurilot afisate pe site sunt cu titlu de prezentare si pot fi diferite fata de ambalajele reale, intrucat producatorul isi poate schimba ambalajul fara a notifica in prealabil ronavi.ro. Utilizatorul/ clientul/ cumparatorul va citi cu atentie descrierea bunului si/ sau serviciului pentru a se asigura ca doreste sa comande bunul si/ sau serviciul respectiv. Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru faptul ca unele poze pot sa difere fata de ambalajul actual al bunurilor.

15.2. Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/ cumparatorul/ clientul isi asuma raspunderea pentru confidentialitatea datelor sale de conectare si pentru activitatea sa pe site.

15.3. Prin crearea si utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul/ cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile ronavi.ro prezentate pe site.

15.4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile Site-ului.

 

 1. SCRIEREA DE RECENZII SI COMENTARII PE SITE-UL RONAVI.RO

 

16.1. Scrierea de recenzii si comentarii se poate face, de catre utilizatori/ clienti/ cumparatori, in sectiunile Recenzii si Comentarii. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

16.2. In momentul scrierii unei recenzii si/ sau unui comentariu, utilizatorul/ clientul/ cumparatorul acorda vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si da dreptul vanzatorului asupra respectivei recenzii sau respectivului comentariu.

16.3. Utilizatorul/ clientul /cumparatorul, in momentul scrieii de recenzii si/ sau comentarii in dedicate acestui lucru, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristicile unui bun sau serviciu si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu;

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, si fara sa jigneasca orice alta persoana fizica sau juridica;

–    sa nu mentioneze informatii despre alte site-uri comerciale care desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si vanzatorul;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre vanzator sau sa scrie recenzii si/ sau comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

16.4. Pe langa o evaluarea realista, in momentul scrierii unuei recenzii, utilizatorul/ clientul/ cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent.

16.5. Cand o recenzie si/ sau un comentariu ne este semnalata ca avand un continut inadecvat, vom examina cu atentie respectivul continut pentru a determina daca incalca Termeni si Conditiile site-ului ronavi.ro. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a sterge orice recenzie si/ sau comentariu care este scris intr-un limbaj inadecvat, care aduce orice fel de ofensa unui tert sau care nu respecta Termanii si Conditiile ronavi.ro.

 

 1. CUPOANE

 

17.1 Cupoanele (voucherele) sunt puse la dispozitie de catre vanzator oricarui client/ cumparator/ utilizator doreste vanzatorul.

Cupoanele se pot utiliza un limitele stabilite de catre vanzator:

17.1 Se pot sau nu se pot cumula cu produse aflate la reducere.

17.2 Se pot sau nu se pot cumula cu alte cupoane.

17.3 Se pot folosi pentru o valoare minima de comanda.

17.4 Se pot folosi pentru un numal limitat de produse comandate.

17.5 Se pot folosi pentru anumite produse.

17.6 Se pot folosi un numar limitat de cupoane.

17.2 Pentru a multumi clientilor/ cumparatorilor/ utilizatorilor pentru rabdarea de a citi prezentul document introduceti cuponul Bravo-Termeni-si-Conditii-5 pentru a beneficia de o reducere de 5%.

 

 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

 

18.1. Pentru a consulta politica ronavi.ro de folosire a cookiurilor, verificati pagina Politica de cookie.

 

 1. FORTA MAJORA

 

19.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune.

 

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

20.1. Prezentul contract este supus legii statului Roman. Orice litigiu se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care acest lucru este posibil. In caz contrar litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti Romane.